Villkor & Betalning

Information om personuppgifter och kreditprövning

Insamling av personuppgifter och kreditprövning är en förutsättning för vi ska kunna behandla önskemål om betalning på kredit. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Tas en kreditupplysning kommer en kopia att skickas till dig per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Vi kommer att lämna de personuppgifter som inhämtas i samband med köp till PayEx, 621 88 Visby, som behandlar personuppgifter i syfte att utföra identifikation och kreditkontroll, för fakturering och annan hantering som är knuten till fordran, samt för statistik- och analysändamål exempelvis för att undvika bedrägerier, för att utveckla nya produkter och för beslutsstöd vid inkasso. Uppgifterna kan lämnas ut till underleverantörer och till myndigheter och annan som har rätt till uppgifterna enligt lag. Uppgifterna kan också användas för marknadsföring av PayEx produkter, via brev, e-post eller på annat sätt, om du inte skriftligen anmäler till PayEx att du inte samtycker till detta på den adress som PayEx anvisar.

Information om överlåtelse

Vid val av betalning med PayEx kommer fordran att överlåtas till PayEx Sverige AB, 556735- 5671, S:t Hansplan 1, 621 88 Visby. Betalning med befriande verkan kan därför bara ske till PayEx på det konto som PayEx anvisar.

Vill du delbetala dina inköp och blir godkänd vid kreditprövning får du ett avtal om kontokredit med PayEx Sverige AB, 556735-5671, S:t Hansplan 1, 621 88 Visby. När du öppnar kontokrediten fastställs en övre kreditgräns som motsvarar ditt första inköp. Efter hand som du betalar din tidigare skuld kan du lägga till nya inköp upp till den övre kreditgränsen. Kreditgränsen kan höjas efter särskild överenskommelse och ny kreditprövning.

Leveransvillkor

Leverans sker till din folkbokföringsadress.

Betalningsvillkor - Faktura

Faktura ska betalas så att den är mottagaren till handa senast 14 dagar efter fakturadatum. Vid försenad eller utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta med gällande reporänta + 19,00%, dock lägst 20 % samt ersättning för skriftlig betalningspåminnelse med det belopp som anges i lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader mm eller motsvarande lag som ersätter denna”.

Betalningsvillkor - Delbetala

Alla dina inköp som du väljer att delbetala samlas på ett konto som aviseras månadsvis. Lägsta belopp att betala per månad är för närvarande 1/20 av utnyttjad kredit, dock lägst 100 kronor. Du ska också betala ränta på obetald kredit med gällande reporänta + 17,00% per år, dock lägst 18,00 % per år och aviavgift med för närvarande 29 kronor per avi. Exempel effektiv ränta: Om ett kreditbelopp på 10 000 kronor avbetalas på 12 månader, där räntan är 18,00% per år på utestående kreditbelopp och aviavgiften 29 kronor per avi, blir den effektiva räntan 26,88 %.

Ni måste också godkänna dessa två PayEx-dokument:
Allmänna villkoren och
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation

Direktbetalning - Swedbank
För kunder i Swedbank och alla fristående Sparbanker erbjuder vi direktbetalning från er Internetbank. Ni kommer då att tillfälligt slussas vidare till Swedbands sida för direktbetalning men kommer sedan tillbaka till Klaviaturbutiken.se för bekräftelse.

Bank- & kreditkort
Vi accepterar de flesta bank- och kreditkort på svenska marknaden för omedelbar betalning direkt vid beställningen. Ni kommer att tillfälligt slussas vidare till PayEx sida för kortbetalning men kommer sedan tillbaka till Klaviaturbutiken.se för bekräftelse.

Swish
Ni kan betala direkt med Swish till det nummer ni då får angivet vid utcheckningen. Observera att det inte är ett telefonnummer utan ett speciellt företagsnummer. Klaviatur i Halland AB kommer att dyka upp som betalningsmottagare. Om det inte är samma person som står som ägare av telefon-abonnemanget som gör beställning så ange gärna namnet i meddelandet så är det lättare för oss att matcha ihop beställning med betalning.

PayPal
För er med PayPal-konto är detta ett mycket effektivt sätt att betala och ni vet säkert redan hur det går till. Följ instruktionerna som PayPal ger er på sidan ni tillfälligt slussas vidare till. Ni kommer sedan att komma tillbaka till Klaviaturbutiken.se för bekräftelse på köpet.

 

Powered By OpenCart
Klaviatur © 2017